logo herne

The challenge.

De gemeente Herne had nood aan een full rebranding! En dat betekende… Au travail! Met hun nieuwe huisstijl en logo wou Herne zich volledig onderscheiden van de andere gemeenten. Mission accomplished!

What did we do?

Graphic design

Modern, tijdloos, strak en kleurrijk. Het nieuwe logo mag gezien worden. Naast een algemeen hoofdlogo mochten we ook 3 afgeleiden voorzien die gebruikt zouden worden voor de 3 adviesplatformen: Omgeving, Vrije Tijd en Welzijn.

Het logo zelf bestaat uit 3 onderdelen: een groen landschap, een kubus en een zon, aangevuld met de naam Herne en de slogan “Effenaf!”. Waarom “Effenaf!”? Het is een woord dat vaak in de volksmond gebruikt wordt zoals in “Het is hier effenaf schoon en effenaf plezant!”. En dat ze in Herne “effenaf” fier zijn op hun gemeente, dat wisten we al. Iets waarvan we ook het gemeentebestuur wisten te overtuigen!

De nieuwe huisstijl werd gelanceerd via een animatiefilmpje en moest natuurlijk ook doorgetrokken worden in nieuw stationary zoals enveloppen, visitekaartjes, briefhoofden, groetenkaartjes, presentatiemappen en cheques voor handelaars. En daar bleef het niet bij: e‑mailhandtekeningen, beachflags, straatnaamborden, templates voor vacatures, flyers, affiches, infobladen en gadgets zoals een koffietas en muts stonden ook op onze to-do!

Logo / Rebranding / Huisstijl / Advertentie / Drukwerk / Catalogus / Belettering / Presentatie / Motion design / Digital design / Gadgets / Textiel

Print

De nieuwe huisstijl werd uiteraard ook uitgespeeld in hun volledige wagen- en machinepark, in allerlei drukwerk, alsook large format drukwerk. Stijlvol, gepersonaliseerd textiel? Ook hier zorgden we voor.

Belettering / Beachflags / Textiel

Digital

Een update van hun social mediakanalen mocht ook niet ontbreken! Zo hielpen we hen met de online lancering van de nieuwe huisstijl en brachten we de pers op de hoogte! E‑mailhandtekeningen waarin het nieuwe logo verwerkt werd, namen we ook voor onze rekening!

Contentcreatie / E-mailhandtekening

text herne

Gemeente Herne